НОВИНИ

Летище Пловдив в готовност да посреща пренасочени полети

Летище Пловдив е в готовност да приема пренасочени полети от други градове на страната. Пистите се почистват постоянно. Променливата метеорологична обстановка не е предизвиквала сериозни проблеми досега, съобщиха от ръководството на аерогарата.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
20:40, 18.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Снежната обстановка не оказва сериозно влияние на пловдивското летище. Причината - полетите не са ежедневни и интензивни. Летателните писти в Пловдив са в добро състояние. Заради метеорологичната обстановка към летището в Пловдив само през изминалата седмица бяха насочени три полета. В понеделник обаче самолет от Лондон вместо в Пловдив кацна в столицата.

Владимир Щърбанов, изпълнителен директор на Летище Пловдив
"Само един единствен полет на Райън еър отиде да кацне в София. Не са ни известни причините, тъй като спирачният път, който измерихме тук, беше добър и позволяваше кацане на самолета. Решението на командира беше да кацне в София."

В конкретния случай състоянието на пистите е било с показател „средно”. В такива условия неведнъж са приземявани самолети, така че не може да се говори за опасност на трасето, твърдят от летището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Година по-късно - няма виновни за стрелбата с боен пистолет по жилищен блок
Година по-късно - няма виновни за стрелбата с боен пистолет по жилищен блок
Гръцките фермери отново се заканват да блокират граници
Гръцките фермери отново се заканват да блокират граници