НОВИНИ

Левски и Чаплин из софийските улици (ГАЛЕРИЯ)

Електрически табла с очи гледат минувачите, а застинало в камък куче пази в малка уличка притихнало кафе. По-нагоре фигурата на Чарли Чаплин на една наръбена врата напомня, че във всяка спънка има и малко смях.

Невяна Попова
от Невяна Попова
08:39, 13.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
левски чаплин софийските улици галерия

Паун в цветовете на спокойствието изпъква сред отсечената, рязка, забързана градска среда със своята мъдрост, предадена от някой автор, пожелал произведението да говори вместо него, а не обратното.

;

Училищата вече не са просто сгради, в които се учи само по учебник, а се превръщат в платна за таланта и те карат да им се любуваш.

Едно училище в квартална улица напомня на музей наопаки, не затворен вътре зад стените, а обърнат към минувачите. Този музей разказва славното ни минало чрез фигурите на нашите герои, които гледат всеки, който минава и подсказват, че има с какво да се гордеем.

;

Причудливи и неповторими фантазии пък превръщат електрическите табла и скучните стени в пътечки, по които ни гледат очите на изкуството. На онези хора, за които платната не стигат, а фантазията излиза от рамките на приетото, за да остави белег по сградите на града, превръщйки го в галерия, в която всеки може да влезе и да се почувства като в приказка.

;

Просто свийте от главните улици в малките и ще усетите, че и градът може да има душа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОТ СЕДМИЦАТА: Христо Стоичков на 50 години
ОТ СЕДМИЦАТА: Христо Стоичков на 50 години
Митрополит Николай: Срещу православието се води война
Митрополит Николай: Срещу православието се води война