НОВИНИ

Лидери на над 100 водещи новинарски агенции гостуват на конгрес в София през юни

Престижният форум ще се състои от 13 до 15 юни 2019 г. в Националния дворец на културата в столицата под мотото "The Future of News" ("Бъдещето на новините"). Домакин на конгреса ще бъде БТА. Това е най-голямото в историята на страната ни международно медийно събитие.

лидери 100 водещи новинарски агенции гостуват конгрес софия юни
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 12.04.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

На фасадата на Българска телеграфна агенция беше монтиран огромен транспарант по повод Шести световен конгрес на информационните агенции.

Световният конгрес на информационните агенции (NAWC) се провежда от 2004 г. на всеки три години. Той събира представители на новинарски агенции от целия свят и на всички регионални медийни организации, включително Европейския алианс на информационните агенции (EANA), Организацията на Азиатско-тихоокеанските информационни агенции (OANA), Федерацията на арабските информационни агенции (FANA) и Латиноамериканския съюз на информационните агенции (ULAN). В Конгреса са представени и медийни гиганти като Associated Press (САЩ), Reuters (Великобритания), TASS (Русия), Xinhua (Китай), ANSA (Италия), Agence France-Presse (Франция) и други.

Форумите на NAWC се ръководят от Световен съвет на информационните агенции (NACO), състоящ се от по двама членове на регионалните медийни организации. През октомври 2016 г. бях избран от Петия Световен конгрес за Генерален секретар на NACO и беше прието предложението ми България да бъде домакин на Шестия Световен конгрес на информационните агенции.

Престижният форум ще се проведе от 13 до 15 юни 2019 г. в конгресната зала на НДК, София под мотото “The Future of News” („Бъдещето на новините”). Темите на четирите основни панели са с фокус изкуствения интелект, фалшивите новини, собствеността на медиите и разнообразието от източници на информация. Програмата включва и посещение на Пловдив - Европейската столица на културата – 2019 г.

В дните на Конгреса у нас ще пристигнат:

- лидерите на над 100 водещи новинарски агенции от 5 континента;

- изтъкнати журналисти от най-влиятелните медии от цялото земно кълбо;

- знакови имена от ръководството на Фейсбук, Гугъл и Туитър, редактори на „Ню Йорк Таймс”, Би Би Си (BBC) и Си Ен Ен(CNN), журналистът и писател Ерик Уайнър;

- делегации от държавници, бизнесмени и интелектуалци от повече от 100 държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габрово продължава да бъде под полицейска блокада и днес
Габрово продължава да бъде под полицейска блокада и днес
Борисов: Директорът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка
Борисов: Директорът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка