НОВИНИ

Лидерът на БСП и вътрешният министър в задочен спор на тема "Сигурност"

Броени дни преди дебатите по вота на недоверие на тема "Сигурност" лидерът на БСП и вътрешният министър влязоха в задочен спор. Нинова критикува Валентин Радев в телевизионно интервю, а той й отговори на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:43, 24.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Валентин Радев отговори на думите на Конрелния Нинова,че ГЕРБ не са спазили обещанието си да назначат допълнителни 6 хиляди полицаи.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Няма такова нещо. Няма никакви 6 хиляди полицаи, за никакви 6 хиляди полицаи не сме говорили. В програмата е записано полицейско присъствие във всяко населено място точка.

Радев обясни, че ангажиментът поет в програмата бил за назначаване на поне хиляда полицаи и служители на жандармерията. Министърът коментира и думите на Корнелния Нинова, че не си е на мястото.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Тя казва, че МВР, изобщо ГЕРБ, се оттегля от сигурността. Е как може да го каже човек, който е присъствал в политиката и би трябвало да знае, че ГЕРБ като идва, слага правила. Трябва ли да припомням, че ние сме тези, които създадохме четирите закона за всички служби.

Вътрешният министър не отрече, че в системата има много слабости, но каза, че се опитва да ги поправи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха международния музикален фестивал Варненско лято
Откриха международния музикален фестивал "Варненско лято"
От нашите пратеници: Ердоган печели 56,3% подкрепа при 53,5% преброени бюлетини
От нашите пратеници: Ердоган печели 56,3% подкрепа при 53,5% преброени бюлетини