НОВИНИ

Свидетелски разказ за залавянето на избягалия затворник Борис Иванов

Задържаният край Летница затворник Борис Иванов е влизал в няколко къщи в града, преди да се опита да вземе заложник и да се скрие в слънчогледова нива край жп линията. Беглецът от ловешкия затвор беше задържан от служители на СОБТ в събота след обяд, след като в продължение на близо 24 часа беше преследван в района на селата Александрово и Дренов. Затворникът се е опитал да вземе възрастна жена за заложник в Летница, което е принудило полицаите да произведат изстрели с бойно оръжие във въздуха, за да бъде предотвратена заложническа криза.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
19:50, 24.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Няколко часа преди Борис Иванов да бъде задържан, той е нахлул в къщата на дядото на Здравко Ванков в района на жп гарата, недалеч от къщата на Петрана, която се опита да отвлече. Около обяд Здравко отишъл да занесе храна на дядо си и още с влизането си чул шум от отваряне на шкафове. Влязъл и така се изправил очи в очи с беглеца.

Здравко Ванков: Застана срещу мен и държеше някаква тръба ли, пръчка ли, не можах да установя какво беше и за секунди замръзнах и аз, и той – стои и ме гледа втренчено. И тръгна вече към мен и аз хлопнах вратата, излязох на външната врата и той чакаше на остъклението и ме гледаше.

Здравко звъни на тел. 112 и съобщава, че вероятно издирваният затворник е в къщата на дядо му. От полицията му показват снимката на Иванов, когото Здравко веднага разпознава и ги отвежда в къщата. Там полицаите не откриват никого, но сигналът на младия мъж помага за стесняването на кръга около затворника-беглец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неформална среща на върха по въпросите на миграцията в Брюксел
Неформална среща на върха по въпросите на миграцията в Брюксел
Швейцария обърна Сърбия след почивката
Швейцария обърна Сърбия след почивката