НОВИНИ

Задържаха избягалия затворник Борис Иванов

Заловиха избягалия затворник от Ловеч. Това е резултат от 3 дни издирвателна операция. Днес Борис Иванов беше обграден в периметър от около 100 униформени, сред тях и отрядът за борба с тероризма. Опита да вземе жена за заложник. Затворникът с 13 годишна присъда за кражби и изнасилване изчезна в четвъртък, докато работел на външен на затвора обект.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:30, 23.06.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Полицията попада по следите на избягалия затворник, след като късно снощи е разпознат от жители на ловешкото село Александрово.

Гюлзар Мехмедова: Лаят кучетата и внукът стана. И като стана, отвори прозореца и видя човека до мрежата. От телевизора човека го видяхме и същият беше. Ей тъй се оглеждаше и бавно, бавно вървеше.

Полицията пристига веднага, а проверките в селата продължават и сутринта. Около 14:30 ч. беглецът е забелязан в град Летница, успява да се скрие в изоставена къща в близост до жп гарата, където напада местен жител. За кратко полицията отцепва целия периметър, а в издирването се включва и отряда за борба с тероризма. Хора от града също започват да търсят.

Бягството към свободата продължава към жп гарата, където Иванов се опитва да вземе за заложник възрастна жена, планът му обаче беше осуетен от полицията. Гонитбата продължава край нивите на Летница, където Иванов попада в капана на спецчастите.

По-малко от час продължи акцията. В небето беше издигнат дрон. Бяха използвани и следови кучета.

След като беше задържан, Иванов беше откаран в ловешкия затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край село Чучулигово почетоха жертвите на комунистическия режим
Край село Чучулигово почетоха жертвите на комунистическия режим
Ирак нанесе въздушен удар по позиция на Ислямска държава в Сирия
Ирак нанесе въздушен удар по позиция на "Ислямска държава" в Сирия