Лиляна Павлова възложи оглед на състоянието на пътищата от републиканската мрежа

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова разпореди на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов, да се предприемат незабавни действия по оглед на състоянието на пътната настилка от републиканската пътна мрежа.

от БНТ
18:03, 23.01.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
лиляна павлова възложи оглед състоянието пътищата републиканската мрежа

След продължителното застудяване и обилни снеговалежи има много сигнали на граждани за новопоявили се неравности по стари участъци от пътната мрежа.

Приоритетното отстраняване на неравностите започна от старите магистрални участъци, първокласните и второкласните пътища.

Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътно поддържащите фирми в отделните региони ще извършват огледи на отсечките и предприемат незабавно ремонтни дейности. Целта е да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

След приключване на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ ще може да възложи извършване на основни ремонтни дейности на републиканската пътна мрежа.

В участъците, в които се извършват ремонти е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Затварят част от булевард Владимир Вазов заради строежа на метрото
Затварят част от булевард "Владимир Вазов" заради строежа на метрото
МОСВ осигури 17 млн. лева за институтите на БАН през последните две години
МОСВ осигури 17 млн. лева за институтите на БАН през последните две години