НОВИНИ

Лошо време и в Европа

В капана на лошото време Сърбия и Македония се готвят за настъпването на православната Коледа. Македонските медии съобщават, че пътят Скопие - Велес е блокиран от около 200 автомобила. Още за студената вълна, която обхвана Европа - Биляна Бонева обобщава.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
13:00, 06.01.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

СЪРБИЯ

С неспирен снеговалеж, виелици и постоянно падащи температури, сърбите се готвят за Бъдни вечер. Очаква се на някои места градусите да паднат до минус 22. Синоптиците вече предупредиха, че днес и утре Сърбия ще е едно от най-студените места на Балканите.


ХЪРВАТИЯ

Хърватия също е в плен на студената вълна. Заради лошото време много полети от и за Дубровник бяха отменени. Очаква се снеговалежите в южната част на страната да продължат и през следващите дни.


УКРАЙНА

Студът в Украйна настъпва с много сняг и температури, които на места достигнаха до минус 20. Някои пътища в страната са блокирани.


ФИНЛАНДИЯ

Така изглежда зимата във Финландия. Вчера в Лапландия беше регистриран нов температурен рекорд за тази зима. В северните райони на областта бяха измерени 41 градуса и 7 десети под нулата. Според прогнозите днес и утре температурите в северната част на Финландия ще се задържат около минус 40 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна магия в... Пловдив.
Снежна магия в... Пловдив.
 50 машини почистват републиканската пътна мрежа в Пловдивска област
50 машини почистват републиканската пътна мрежа в Пловдивска област