НОВИНИ

Македонското правителство планира да похарчи 1,3 млн. евро за референдума

Македонското правителство ще осигури 80 милиона денара (1,3 милиона евро) за кампанията за референдума за името на 30 септември, а ако в края на кампанията останат пари от тази сума, те ще бъдат върнати в бюджета, съобщи агенция Макфакс.За кампания в социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Туитър, Фликър и Ютюб правителството планира да похарчи други 400 000 денара от редовния бюджет на Генералния секретариат на правителството.

bnt avatar logo
от БТА
19:28, 22.08.2018
Чете се за: 00:18 мин.
По света
македонското правителство планира похарчи млн евро референдума

Правителството съобщи , че кампанията ще бъде водена според стандартите за публична комуникация - обективно, информативно, безпристрастно и проактивно.

Нейната цел ще бъде да се разясни на гражданите какво съдържа договорът за новото име Република Северна Македония, сключен с Гърция, и какви са предимствата от членството на страната в Европейския съюз и НАТО.

Македонският парламент насрочи за 30 септември референдум с консултативен характер, на който гражданите трябва да отговорят на въпроса "Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемане на договора между Република Македония и Република Гърция (за преименуване на страната на Република Северна Македония)".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повторен оглед направиха разследващите инцидента с военния хеликоптер Кугър
Повторен оглед направиха разследващите инцидента с военния хеликоптер "Кугър"
Земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер е регистрирано във Вранча
Земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер е регистрирано във Вранча