НОВИНИ

Малка история - да си успял музикант... в Норвегия

На 55 години Кирил Милчев от град Бобошево вече се чувства преуспял музикант в Норвегия. Там е от 23 години и се e реализирал не само като изпълнител, но и като музикален продуцент, като преподавател и композитор.

bnt avatar logo
от Юлия Караджова, Павел Петлички
07:07, 07.01.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Кирил Милчев живее със семейството си в норвежкия град Флоро, където работи като педагог и музикант. Свири на пиано, продуцира и композира музика и пише текстове на песни. Сега подготвя своя песен, с която Норвегия да се представи на следващата Евровизия .

- Последната група артисти, с които съм работил, това беше дует „Ритон", - разказва музикантът. - Групата получи договор за Норвегия. След като ни свърши договора бях поканен от една смесена норвежко-италианска група, станах техен пианист и започнах да свиря по известни дискотеки с техни национални изпълнители.

В Норвегия признават българската му диплома и той успява да спечели конкурс в едно от училищата по изкуствата, където работи като преподавател. Там той патентова свое помощно средство за по-бързо изучаване на музикалните ноти, което нарича Piano Helper

- Това са един вид стикери, които ето тук можем да демонстрираме, които се лепят върху клавишите и децата много по-бързо се ориентират в нотното писмо, - показва Кирил. - Продуктът се прие много добре и започна да се търси. Има вече такива продадени неща и в Норвегия, и в Германия и в Катар.

Кирил Милчев има мечта - един ден да направи школа за талантливи деца в България, но засега му харесва да се реализира в Норвегия, където държавата спонсорира културата и защото страната поддържа най-високия стандарт в Европа, а може би и в света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подай ръка ... на щъркел
Подай ръка ... на щъркел
Авария заля с гореща вода комплекс Ялта в Русе
Авария заля с гореща вода комплекс "Ялта" в Русе