НОВИНИ

Марешки внесе подписката си за референдум

Бизнесменът Веселин Марешки е събрал близо 520 хиляди подписа за провеждане на референдум и те вече са внесени в Народното събрание. Той предлага пет въпроса за национално допитване. Иска хората да кажат дали подкрепят идеята да се въведе регулация на пазара на горива, която да гарантира по-ниски цени в бензиностанциите.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:56, 03.05.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Предлага също да се премахне ограничението - едно физическо лице да има право да открива до 4 аптеки. Предвидени са и три политически въпроса - да отпадне държавната субсидия за политическите сили, да бъде намален наполовина броят на народните представители, както и да отпадне имунитетът на депутатите.

Веселин Марешки, политик и предприемач: Ще ви дам само един пример, към днешна дата надценката, с която се продава пропан-бутана в София, вие всички може да го видите е 50% и повече. Това е бързооборотна стока, някой им я доставя на крака до бензиностанцията и те днес си я продават в брой. Вземат си парите и на това нещо те слагат 50% надценка. За да не се стига до тези безобразия, е точно нашето предложение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И в Пловдив искат да се забрани носенето на бурки
И в Пловдив искат да се забрани носенето на бурки
Япония и Белгия се споразумяха да водят преговори за борбата с тероризма
Япония и Белгия се споразумяха да водят преговори за борбата с тероризма