НОВИНИ

Мария Стоянова: В новия състав на СЕМ всички са професионалисти

Процедурата за избор на генерален директор на БНР е била приета много добре и в самото радио, и в медийната общност. Това означава, че хората ни вярват и това доверие допълнително ни мотивираше. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” председателят на СЕМ Мария Стоянова. Тя заяви, че новият състав на СЕМ няма нужда от време за сработване, защото всички са професионалисти и си вършат работата.

мария стоянова новия състав сем всички професионалисти
bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 15.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

За Стоянова сред 12-те кандидати за генерален директор на БНР има изключително ангажирани, “мотивирани и вдъхновени от темата “радио”, което ще направи изборът на медийния регулатор много труден.

За всяка свободна и нормално функционираща държава е важно да има независими, плуралистични и силни обществени медии. В ЕС вече се наблюдава тенденцията те да се трансформират от само медии в културни институции със значителна роля в културния живот на съответните държави, каза Мария Стоянова и добави, че трябва да се говори как да се осъществи този преход и в България.

Мария Стоянова коментира и представянето на Поли Генова на Евровизия. "България не е традиционен участник в “Евровизия”, участва отскоро. Тя не е известна нито с музикална индустрия, нито с шоу индустрия. Ние прохождаме на тази сцена. И на това европейско, а вече и световно първенство, България печели 4-тото място. Ние имаме нужда от хубави новини и трябва да умеем да им се радваме".

Вижте какво още каза Мария Стоянова в предаването "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обучават млади предприемачи във Варна
Обучават млади предприемачи във Варна
Български студент превърна мoнyмeнтa нa Бyзлyджa във виртуален музей
Български студент превърна мoнyмeнтa нa Бyзлyджa във виртуален музей