НОВИНИ

Масов протест срещу "Топлофикация - Габрово"

Стотици абонати на „Топлофикация-Габрово" излязоха на протест пред сградата на дружеството. Начело застана кметът на града Таня Христова. Тя заедно с хората настоява за бърз и точен отговор кой ще поеме отговорността за безобразията и липсата на парно. Протестиращите са категорични, че искат да бъдат обезщетени за това, че цяла зима са на студено. От началото на сезона авариите в Габрово са повече от 20.

bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 17.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Изключително ядосани, хората твърдят, че чашата на търпението им вече е преляла и ще стачкуват докато не се намери решение на проблема.

„В момента няма парно! Да се ликвидират и да се махат!"
„Крият се 100%. Искаме да разберем има ли бъдеще ТЕЦ-Габрово!"
„Ние от началото на ноември месец до този момент получаваме топлоенергия с изключително лошо качество и ниска температура!"

По време на протеста се стигна и до намеса на полицията, тъй като въпреки протеста, и днес вратите на дружеството останаха заключени. Стигна се дори до ескалация на напрежението.

Според документи, с които разполага община Габрово, дружеството е собственост на офшорна фирма в Кипър. Не е ясно обаче кой точно е собственикът, който да поеме отговорност, да обезщети хората и да спре безобразията.

Таня Христова, кмет на община Габрово: „За собственика казаха, че е една госпожа в Кипър! Това е непристойно поведение от страна на "Топлофикация-Габрово"! Бързо да се сформира комисия, която да пристъпи към отнемане лиценза на това дружество!"

Общината вече е завела иск срещу дружеството. Напрежението в града остава. Протестите ще продължат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски патрул е произвел изстрели в гръцки води
Турски патрул е произвел изстрели в гръцки води
Радан Кънев: Предателството на Борисов и Кунева ще струва скъпо на образованието
Радан Кънев: Предателството на Борисов и Кунева ще струва скъпо на образованието