НОВИНИ

Мая Манолова: Дупки в енергийни дружества ще бъдат запълнени с парите на хората

Хората са притеснени от това "набързо спретнато" увеличение на цената на природния газ за бита. Нямам обяснение, без реален анализ, на световните пазари цената на газа се повиши с 15%, у нас регулаторът гласува 30%. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в студиото на "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 31.03.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според Мая Манолова КЕВР би следвало да следи за баланс на интереси между дружествата и българските граждани, но сега обикновено заема страната на по-силния. Целта е да се запълнят дупки в енергийните дружества, но това ще стане от джоба на българските граждани, заяви Манолова.

Докато природният газ намаляваше на световните пазари, то у нас нищо не поевтиня. Българите изнемогват, мизерията е страшна, каза омбудсманът.

"Участвах с мои експерти в т.нар обществени обсъждания, всичко обаче се прави проформа. Ясно е, че предварително нещата са решени. За вторник е насрочено обсъждане на предстоящото поскъпване цената на парното и топлата вода".

Отдавна КЕВР не се впечатляват и не отговарят на моите писма, ще подкрепя организациите на потребители, които ще обжалват предстоящото поскъпване. Като омбудсман нямам право да обжалвам това решение, каза още омбудсманът Мая Манолова.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Княжево - против честите цялостни ремонти на едни и същи улици
Жители на "Княжево" - против честите цялостни ремонти на едни и същи улици
По-малко трафик в центъра на София, съветват датски архитекти
По-малко трафик в центъра на София, съветват датски архитекти