НОВИНИ

Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца". Според майките тези думи, казани от човек на такова високо ниво на държавното управление показва отношението на управляващите. Заради скандалната реплика, оставката на Симеонов поискаха и от БСП. Самият Симеонов заяви за БНТ, че думите му са извадени от контекста и няма основание за оставката му.

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 19.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

На брифинг в парламента майките заявиха, че вече има богат набор от управленски обиди към тях. Те подчертаха, че с протестите си показват именно колко болни са децата им. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора като Валери Симеонов, смятат те.

Попитани не се ли притесняват, че на брифинга в парламента до тях застават Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, майките заявиха, че проблемите им нямат политически цвят. Те уточниха, че са в Народното събрание, за да чуят дебатите по вота на недоверие към правителството в областта на здравеопазването.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Симеонов не може да остане и минута повече на вицепремиерския пост. Ние искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, допълни тя. Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да заяви дали споделя позицията на Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор на ученически автобус е хванат с положителна алкохолна проба
Шофьор на ученически автобус е хванат с положителна алкохолна проба
Затвор до 10 години заплашва туристи в Тайланд за рисуване на графит
Затвор до 10 години заплашва туристи в Тайланд за рисуване на графит