Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца". Според майките тези думи, казани от човек на такова високо ниво на държавното управление показва отношението на управляващите. Заради скандалната реплика, оставката на Симеонов поискаха и от БСП. Самият Симеонов заяви за БНТ, че думите му са извадени от контекста и няма основание за оставката му.

от БНТ
12:50, 19.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

На брифинг в парламента майките заявиха, че вече има богат набор от управленски обиди към тях. Те подчертаха, че с протестите си показват именно колко болни са децата им. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора като Валери Симеонов, смятат те.

Попитани не се ли притесняват, че на брифинга в парламента до тях застават Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, майките заявиха, че проблемите им нямат политически цвят. Те уточниха, че са в Народното събрание, за да чуят дебатите по вота на недоверие към правителството в областта на здравеопазването.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Симеонов не може да остане и минута повече на вицепремиерския пост. Ние искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, допълни тя. Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да заяви дали споделя позицията на Симеонов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шофьор на ученически автобус е хванат с положителна алкохолна проба
Шофьор на ученически автобус е хванат с положителна алкохолна проба
Затвор до 10 години заплашва туристи в Тайланд за рисуване на графит
Затвор до 10 години заплашва туристи в Тайланд за рисуване на графит