НОВИНИ

Специализираният съд остави в ареста шефа на ИА "Автомобилна администрация"

Специализираният съд наложи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража" на директора на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и още четирима от обвиняемите. Цветанов беше задържан за корупция при акцията в „Автомобилна администрация" и е сочен за ръководител на престъпната група. В ареста остават и Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов и Тихомир Вълчев. На двама от задържаните - Цветелина Дойчинова и Иван Иванов е постановена мярка „домашен арест".

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
19:13, 02.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Заседанието на Специализирания съд продължи повече от 5 часа. Стана ясно, че групата е разследвана от януари 2015-та до края на март 2016-та година. Прокуратурата представи 27 тома явни доказателства и пет тома засекретени материали - свидетелски показания, СРС-та и протоколи за претърсвания и вземания. Според свидетели ръководители на областни дирекции и служители на ДАИ са получавали нареждания да не извършват проверки на определени фирми, срещу т. нар. "такса спокойствие".


;

Личният шофьор на Цветелин Цветанов също е свидетелствал, че работодателят му в вземал подкупи, за да осигури шофьорски книжки категория C без да бъде полаган изпит. От домовете на обвиняемите са иззети общо 800 хиляди лева. Според защитниците им има разминаване между обвиненията на Прокуратурата и свидетелските показания, с които те се запознаха преди заседанието. Съдът обаче прецени, че на този етап на разследването е достатъчно да бъдат представени и минимални доказателства.

- Имате ли съмнения и предвиждате ли да повдигнете такива обвинения за политическа черна каса предвид това, че няколко от обвиняемите са членове на политическа партия?

Андрей Андреев - Специализирана прокуратура: Ако съберем доказателства в тази насока, няма да се поколебаем да повдигнем такива обвинения на този етап от разследването не сме събрали подобни доказателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седма национална конференция на младежкото ДПС
Седма национална конференция на младежкото ДПС
​Пожар в строящ се огромен мол в Катар
​Пожар в строящ се огромен мол в Катар