НОВИНИ

Четирима лауреати са отличени с Международната награда "Никола Гюзелев"

Тази вечер беше връчена Международната награда на името на Никола Гюзелев за оперно-изпълнителско и изобразително изкуство. Фондация "Никола Гюзелев" и Софийската филхармония отдадоха почит на големия оперен певец.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
21:06, 23.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Носители на наградата тази година са сопраното Цветелина Василева, Георги Киров - бас, диригентът Донато Ренцети и сценографът Любомир Йорданов.

Георги Киров - носител на наградата: Особено голяма чест за мен е, че това е от фондация, носеща името на моя маестро - Никола Гюзелев. Поклон и светла му памет!
Цветелина Василева - носител на наградата: Нека всички да помним това име и най-вече примерът, който дава на много млади и поколенията, които идват след нас.

Целта на отличието е не само да отдаде почит към големия български оперен артист и неговият принос към изкуството и културата.

Анна-Мария Гюзелева, председател на Фондация "Никола Гюзелев": Но също така, да се отдели внимание на постиженията и таланта на представителите на оперно-изпълнителското изкуство и на изобразителното изкуство.

Церемонията бе последвана от концерт с участието на Цветелина Василева, Мариана Пенчева и Георги Киров. Специален гост бе световноизвестният италиански диригент Серджо Олива, носител на отличието от 2017 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музикалният фестивал Варненско лято беше открит тази вечер
Музикалният фестивал "Варненско лято" беше открит тази вечер
Британски студенти стажуват във Велико Търново
Британски студенти стажуват във Велико Търново