НОВИНИ

Михаил Михов: Не отива на БСП да се прави на милитаристична партия

"Не отива на БСП да се прави на милитаристична партия. За 2-та процента от БВП още в началото на май имахме ясна позиция при президента. Днес големият въпрос, който трябва да се постави пред обществото, е как оскъдният бюджет да се разпредели, така че да даде бъдеще, живот и път на България, а ние водим спор ГРИПЕН ли, фантом ли, кой какви аероплани да купи. В тази дискусия не е мястото на БСП. Това каза в "Денят започва" бившият лидер на левицата Михаил Михов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 25.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Михаил Михов, бивш лидер на БСП: "Нямаше никаква извънредност в необходимостта да се свиква извънредно заседание и двете теми са известни от месеци, да не кажа от годините. Това срещна сериозна аргументация от много членове на националния съвет. Още повече се получи на другия ден, когато г-жа Нинова представи дискусията, аргументите и започна да търси сред опонентите си враговете с партиен билет. Всеки аргумент, различен от нейния, тя го приема като враждебен. Става въпрос за експониране на политика. Свалянето на една дама е сложен въпрос, не бих могъл да коментирам.

За активността на БСП той попита къде е партията и защо не участва в протестите на синдикатите.

Михаил Михов, бивш лидер на БСП: Защо не търсим естествените си съюзници, а водим безсмислена дискусия кой е за коалиция с ГЕРБ. Те имат своята коалиция, ние сме в опозиция.

Бившият лидер на левицата заяви още, че самоцелните законодателни промяна за отчитане пред Брюксел няма да доведат до качествена промяна при борба с корупцията. Голямо значение има как с този капацитет се борбата с корупцията. В момента има по-ниска законодателна инициативност, преобладават скандалите и сблъсъците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима украински войници са убити в Източна Украйна
Четирима украински войници са убити в Източна Украйна
​Необичайно горещо време в Лос Анджелис
​Необичайно горещо време в Лос Анджелис