НОВИНИ

Михаил Миков: Излизането на БСП от парламента беше абсолютна грешка

БСП ще се върне днес в парламента, съобщи в Сутрешния блок на БНТ бившият лидер на партията и член на Националния ѝ съвет Михаил Миков. Според него обаче излизането от Народното събрание е било абсолютна грешка. Според Миков това е едно от основанията за оставката на председателя на партията Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 29.05.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП: Абсолютна грешка беше напускането на парламента. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха приети без участието на социалистическата партия.

Според него парламентарната група трябва да има самостоятелност сама да решава кога да излиза и да се връща в зала, "а не да се превръща в заложник на някакви капризи".

Миков посочи като основания за подадената вчера от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, включително погрешната предизборна кампания, разделението в партията и битката за листата.

Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП: Създадоха се свръх очаквания за победа и за провеждане на предсрочни избори след това. Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръхочаквания в партията, в симпатизантите, в гражданството, когато няма основания за това. Политиците трябва да стъпват на живота и на реалността, а не на техните желания и очаквания.

Като основни проблеми пред социалистите бившият председател посочи нуждата от консолидация, приемане на различното мнение и преустановяване на практиката за създаване на вътрешни разделения в партията.

По време на седемчасовата дискусия в Националния съвет на БСП във вторник е бил спрян натиск за прехвърляне на отговорността за изборния резултат от централата към местните структури.

Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП: Не може грешките при национална кампания да се прехвърлят към местни структури, защото това ги демотивира.

Миков заяви, че той няма да се кандидатира отново за председател на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият детски сериал Островът на сините птици тръгва на 1 юни по БНТ
Новият детски сериал "Островът на сините птици" тръгва на 1 юни по БНТ
Китайската ​Хуауей подаде иск срещу ограничаването на дейността си в САЩ
Китайската ​"Хуауей" подаде иск срещу ограничаването на дейността си в САЩ