НОВИНИ

Очакваното поскъпване на тока няма да се отрази на цените на хляба

Очакваното поскъпване на електроенергията от 1 юли средно с 3,5 на сто няма да се отрази върху цената на хляба. Това каза в Сутрешния блок на БНТ Димитър Бакалов, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Югозападна България.

bnt avatar logo
от БНТ
08:07, 29.05.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Димитър Бакалов, Регионален съюз на хлебопроизводителите в Югозападна България: В един хляб 3% са много малко. Малкият производител не може да увеличи хляба за няколко стотинки. Всичко това отива за сметка на малкия производител.

Бакалов смята, че поскъпване на хляб и хлебни изделия може да има само при поскъпване на брашната, където има разходи за съхранение, включително за електроенергия.

Според енергийният експерт проф. Атанас Тасев подобно увеличение е малко, ако се вземе предвид, че непокрития дефицит в електроениргийната система възлиза на 1,7 милиарда лева.

Атанас Тасев, енергиен експерт: Изкуственото задържане на цените в енергетиката облагодетелства богатия, не бедния. По-добре е ние всички да плащаме цената, каквато е и да свикнем с пазарните механизми, а държавата да засили социалния вектор.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайската ​Хуауей подаде иск срещу ограничаването на дейността си в САЩ
Китайската ​"Хуауей" подаде иск срещу ограничаването на дейността си в САЩ
Кралски бал във Версай връща времето за туристите
Кралски бал във Версай връща времето за туристите