НОВИНИ

Mинистерският съвет гласува 500 хиляди лева за ремонт на Tроянския манастир

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2017 г. в размер 500 000 лeвa за ремонт и възстановяване на най-старата сграда на Троянския манастир "Успение Богородично". Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2017 г.

БНТ2-София
от БНТ2-София
10:38, 16.08.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Правителството одобри и промяна в постановлението, с което са одобрени прогнозните разходи за подготовка и провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. С изменението се прави вътрешно преразпределение на средствата, отпуснати за обезпечаване на дейности по подготовката и провеждането на Председателството.

Правителството направи изменения в оперативната програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г., като от нея жп участъци, за които вече има осигурено финансиране от Механизма за свързана Европа. Това са жп отсечките Волуяк - София - Елин Пелин, Костенец - Септември и жп възел Пловдив. Промените предвиждат разширение в обхвата на проекта за подготовка на жп линията Радомир - Гюешево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали оскверниха мемориала на Линкълн във Вашингтон
Вандали оскверниха мемориала на Линкълн във Вашингтон
НАП отчете ръст на оборотите по морето със 100 млн. лв.
НАП отчете ръст на оборотите по морето със 100 млн. лв.