НОВИНИ

Как да защитим домовете си от кражби през лятото

Кражбите по домовете през летния сезон са все повече. От Областната дирекция на МВР в Благоевград за последното тримесечие са регистрирани 31 престъпления, признават криминалистите. А престъпниците стават все по-изобретателни.

bnt avatar logo
от М. Медарова, Б. Благоева
08:34, 16.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

2-3 дни са нужни на крадците, за да преценят дали да ограбят едно жилище и кога стопаните не са си в къщи. Затова според специалистите трябва да бъдем много бдителни.

Адриан Василев, криминалист в Областната дирекция на МВР: Когато се отсъства от жилището за по-дълго време, е необходимо то да бъде добре укрепено, да бъдат заключени всички ключалки, прозорците да бъдат затворени. Да оставят на някой свой приятел или роднина ключове от време на време да пали осветлението, просто да се вижда, че жилището се обитава.

Оказва се, че за ловкия крадец няма пречка, когато трябва да отвори врата със секретен или касов ключ.

Социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне дават много идеи на крадците категорични са криминалистите.

Адриан Василев - криминалист в Областната дирекция на МВР: Има доста примери, които подтикват все повече хора да се опитат да извършат такова престъпление с цел да набавят за себе си имотна облага, да откраднат пари, бижура, ценности в някои случаи и оръжие.

Тази година престъпленията в Благоевград са повече. Миналата година за същия период там са регистрирани 27 домови кражби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Либия спря хуманитарен кораб в Средиземно море
Либия спря хуманитарен кораб в Средиземно море
Подменят осветлението в подлеза на улица Гладстон в Пловдив
Подменят осветлението в подлеза на улица "Гладстон" в Пловдив