НОВИНИ

До 1 март ще да бъдат подписани 4 договора за концесии на морски плажове

За пръв път Националният борд по туризъм провежда съвещание 4 месеца преди старта на летния туристически сезон. Днес в Бургас представители на различните туристически сдружения от цялото Черноморие под ръководството на служебния министър на туризма, обсъдиха проблемите и състоянието на бранша, за да гарантират един успешен летен морски сезон.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:12, 27.02.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Един от първите проблеми, които днес дискутираха участниците в Националния борд по туризъм бе за категоризацията на туристическите обекти в цялата страна. Предвижда през сезона на място да бъдат проверени от експертните работни групи по категоризиране общо 388 туристически обекта по Черноморието, включващи. Акцент в разискванията бе и въпросът за концесиите на плажовете. Към момента действащите договори за концесии са 49, като част от търговете се обжалват и процедурата се бави.

Стела Балтова, министър на туризма: "До 1 март предстои да бъдат подписани 4 договора за концесии на морски плажове - това са "Св.Влас-нов плаж", "Обзор-Юг", къмпинг "Оазис" и "Дюни-Юг", за които имаме решение на Министерски съвет и сроковете за обжалване са изтекли. По отношение на концесията на "Нестинарка" и "Св.Влас-Изток"-има решение на МС за избран победител, но и за двата има постъпили жалби до КЗК, затова трябва да изчакаме произнасянето на решението на комисията."

Действащите договори за наем на морски плажове към момента са 63. Предстои подписване на договор след проведените търгове за наем за плажове "Несебър-Стар град", Къмпинг "Веселие", "Царево-Василико" и "Устието на р. Велека". Министър Балтова съобщи, че приходите от наеми на плажове за 2017 г., до момента са близо 6 млн. лв. От туристическото министерство очакват силен летен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изследване на Маркет Линкс поставя първа БСП с преднина от 0,6 на сто
Изследване на "Маркет Линкс" поставя първа БСП с преднина от 0,6 на сто
Напрежение в Калофер заради закриване на професионално училище
Напрежение в Калофер заради закриване на професионално училище