Пострадалото в джакузи дете е с опасност за живота

4-годишно дете пострада тежко при инцидент в джакузи в хотел "Адмирал" на Златни пясъци. Момиченцето е получило множество травми, след като било засмукано от помпа. То е настанено в реанимацията на болница "Света Анна" в много тежко състояние, с опасност за живота. Прокуратурата е започнала разследване на случая.

от БНТ
19:14, 27.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Инцидентът е станал на 25 февруари. Детето влязло в басейна с джакузи, решило да се приближи до майка си и баба си и седнало върху отвора на помпата за изтегляне и филтриране на водата.

Тежките травми са причинени от вакума, който създава помпата. Детето незабавно е оперирано.

Д-р Валентин Власаков - началник на отделение по Анестезия и Интензивно лечение в МБАЛ "Света Анна: Състоянието продължава да е тежко, въпреки че сме го стабилизирали на добро ниво, но за съжаление продължава да е с опасност за живота в един по-продължителен период от време, тъй като разбирате, че след такава тежка травма въпреки операцията има много неизвестни.

Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство. Разпитани са свидетели на инцидента, извършен е оглед.

Прокурор Десислава Йотова - говорител на Районна прокуратура Варна: Предстои и са предприети и действия, насочени към това да бъдат и събрани и всички необходими документи относно техническото обезпечаване на съоръжението, неговата техническа поддръжка и изясняването на това дали в предходни моменти е имало проблеми от техническо естество.

От управата на хотел "Адмирал" до момента не са коментирали инцидента.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕС налага санкции на Северна Корея
ЕС налага санкции на Северна Корея
ЕС прие механизъм за връщане на визи
ЕС прие механизъм за връщане на визи