Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Министър Лукарски откри нова галванична линия във ВМЗ-Сопот

Реформаторският блок ще излъчи собствена обща кандидатура за президент и вицепрезидент - това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, но не пожела да посочи имена. Той официално откри нова галванична линия за междуоперационна обработка на алуминиеви детайли във ВМЗ-Сопот. "Това е поредна сериозна крачка към постигането на модерно и високотехнологично производство, което ще позволи на предприятието не само да задържи силните си позиции на международните пазари, но и да се наложи като лидер в производството на боеприпаси", каза Лукарски.

от БТА
21:32, 18.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
министър лукарски откри нова галванична линия вмз сопот

Новото съоръжение повишава производствения капацитет за обработка на механични детайли 5 пъти. Министърът припомни, че новото ръководство е успяло да се справи с трудностите възникнали миналата година. Погасило е над 22 милиона лева стари задължения, разкрити са нови 1200 работни места, значително са увеличени заплатите, въведено е допълнително материално стимулиране, а оръжейницата продължава да изпитва глад за висококвалифицирани инженерни кадри. За да може да обезпечи нуждите си от технически персонал, тази година ВМЗ е договорило разкриване на паралелки с профил металообработване в техникумите в Карлово и Сопот.

По думите на изпълнителния директор на ВМЗ-Сопот Иван Гецов на завода са необходими поне 200 инженери, които могат да бъдат назначени веднага. С инвестицията в новата галванична линия планираната месечна обработка на завода през първия месец се очаква да е половин милион детайла, а до края на 2016 г. - да достигне капацитет от един милион заготовки месечно ", каза инж. Гецов. Той допълни, че това ще доведе до по-уверено посрещане на 2017 г., с по-мащабно производство и повишено качество. Предприятието има сключени догори за работа до края на 2018 година.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Австрийски политици призоваха за забрана на забулването на цялото тяло
Австрийски политици призоваха за забрана на забулването на цялото тяло
Статуя на Дева Мария плаче с кървави сълзи в Боливия
Статуя на Дева Мария плаче с кървави сълзи в Боливия