НОВИНИ

Министър Петкова посети протестиращите работници в „Мини Марица-изток“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети „Мини Марица-изток“. Визитата е в продължение на разговорите от миналата седмица, когато миньори протестираха с искане за повишаване на цената на въглищата, а енергийният министър пое ангажимент да отиде на място в дружеството, за да се запознае с актуалната обстановка в мините.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:13, 02.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Теменужка Петкова е констатирала, че част от оборудването в дружеството е остаряло и като пример посочи, че в един от рудниците има 60-годишен багер, но подчерта, че усилията на Министерството са насочени към инвестиции в нова техника. В момента е в ход обществена поръчка за цялостна рехабилитация на 5 багера за 85 милиона лева, подчерта енергийният министър и допълни, че мините имат положителен финансов резултат.

Предстои да се водят разговори за увеличение на цената на въглищата-основното искане на миньорите.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Ще искам от колегите от „Мин проект“ да ми подготвят един сериозен, задълбочен анализ, затова какво е реалното състояние на това, което и аз днес видях, това, което колегите ежедневно се сблъскват като проблеми с всички тези ситуации и фактори. В същото време не трябва и да забравяме и да не отчитаме това, което е направено до настоящия момент, това, което се прави към момента. Така че това, което мога да кажа „Диалогът ни продължава“.

Министърът на енергетиката каза още, че предстоят преговори с американските централи дали да бъдат разтрогнати договорите им с българската държава, като Петкова вярва, че ще бъде намерено балансирано решение, удовлетворяващо и двете страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Фейсбук“ предлага нови мерки за сигурност и приложение за запознанства
„Фейсбук“ предлага нови мерки за сигурност и приложение за запознанства
Зам.-началникът на Софийския затвор е временно отстранен от длъжност
Зам.-началникът на Софийския затвор е временно отстранен от длъжност