НОВИНИ

Министър Вълчев: МОН има основна задача да върне отпадналите деца в клас

Обхващане на отпадналите деца от образователната система е основната задача на образователното министерство. Това заяви в Ямбол министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. За работа с уязвимите групи в Ямболска област са предоставени допълнително 1 милион лева.

министър вълчев мон основна задача върне отпадналите деца клас
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 20.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Подобряване нивото на грамотност сред учениците ще стане с въвеждането на новите учебни програми и подобряване методите на преподаване и оценяване, каза министър Вълчев, а придобиването на базови компетентности и професионална квалификация ще повишат образоваността на младите хора.

Според министъра, е много важно учителите да бъдат мотивирани и да се привличат най-добрите млади хора за учителската професия.Вълчев се включи в церемонията по откриване на обновената сграда на едно от най-големите училища в Ямбол "Св. Климент Охридски".

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Задачата е да се изпълняват по най-добрия начин тези политики. Да мобилизираме усилията да обхванем всяко едно дете, максимално да го подкрепим в образователните институции. Тези които имат дефицити било в детската градина не знаят български, или в училище, са натрупали дефицити, които максимално трябва да бъдат компенсирани. Да имаме мотивирани учители, защото мотивирания учител ще продължи да бъде основния фактор.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подлагат Марин Льо Пен на психиатрична експертиза
Подлагат Марин Льо Пен на психиатрична експертиза
4 деца загинаха, след като влак удари товарен велосипед в Холандия
4 деца загинаха, след като влак удари товарен велосипед в Холандия