НОВИНИ

Министрите Горанов и Каракачанов с отговор към критиките на президента за F-16

Финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът и министър на отбраната направиха изявления в отговор на казаното от президента Румен Радев за сделката за самолетите F-16. Вижте повече от прякото включване на Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:34, 24.07.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Дебатът който провокира президентът Румен Радев, е популистки, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Позицията на правителството е пронатовска, подчерта още той.

Горанов видя сценарий за протакане на сделката от страна на президента и заяви, че очаква да има вето за актуализацията на бюджета.

Владислав Горанов, министър на финансите: Ние сме напълно убедени, че по този начин президентът ще даде на партиите, които подкрепиха подобно решение възможността още един път категорично да заявим нашата про НАТО-овска позиция и обстоятелството, че ние купуваме най-модерната техника на българските ВВС и не на последно място да го попитам ще върне ли и законът за бюджета, тъй като те са свързани и това част ли е от един сценарий за протакане на сделката.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че не трябва двете страни да си говорят през медиите. Той допълни още, че годишната издържка на F-16 е значително по-евтина от тази на самолетите "Грипен".

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Няма никакви скрити задължени, допълнителни договори и споразумения, които да са необходими до получаването на самолетите. Всички опити да се всява страх в обществото, че ние ще бъдем натоварени с допълните разходи не отговаря на истината.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смяна на властта: Борис Джонсън е новият британски премиер
Смяна на властта: Борис Джонсън е новият британски премиер
Нова гореща вълна обхвана Европа
Нова гореща вълна обхвана Европа