НОВИНИ

Мирослав Найденов: ДФ "Земеделие" доказа, че няма политическа протекция

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов определи като безпрецедентно висок делът на лошите проекти, свързани с развитието на къщи за гости. В Сутрешния блок на БНТ Найденов каза, че въпреки добрите намерения, къщите за гости са се превърнали в нарицателно за злоупотреби.

bnt avatar logo
от БНТ
09:19, 21.11.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

По думите му в списъка със 158 души, които трябва да възстановят пълния размер на сумата, има интересни лица - политици, бизнесмени. Ето защо ръководството на ДФ "Земеделие" е показало смелост, и че не се ползва с политическа протекция.

Мирослав Найденов: По предприсъединителната програма "САПАРД" имаше подобна мярка, но тя беше за малки фамилни хотелчета. Много голям интерес имаше тогава. Това е дало основание на управляващия орган да заложи и тази мярка като възможност пред стопаните от селските райони. Сама по себе си тя дава алтернатива на заетост.

Проблем по всяка вероятност е контролът, по документи проектите са изрядни и затова са получили финансиране. В последващия 5-годишен срок за контрол обаче явно има пропуски от страна на Държавен фонд "Земеделие", коментира Найденов.

Мирослав Найденов: Трябва да бъдат правени проверки по отношение на изпълнението на този бизнес план. И тъй като сега резултатите са, че този бизнес план очевидно не е изпълняван, затова ДФ "Земеделие" претендира за възстановяване на сумите.

Вижте и още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перничани от две села ще имат вода за 7 часа нощем през два дни
Перничани от две села ще имат вода за 7 часа нощем през два дни
Сдружение в Русе събира средства за апарат в помощ на жени с рак на гърдата
Сдружение в Русе събира средства за апарат в помощ на жени с рак на гърдата