НОВИНИ

Млада жена помага на децата да открият цветовете

Млада жена от Варна е избрала за своя мисия да помага на децата да открият творческите си заложби и да прави деня им по-цветен. Евелина Николова е детски аниматор.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:20, 25.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Вече 7 години Евелина учи децата как да подбират цветовете, оцветявайки керамични фигурки. Тя самата рисува върху лицата и ръцете на малки и големи любими анимационни герои и приказни персонажи. Често забравя, че това е работа, прави го само за да види радостта на децата.

Даяна Бориславова, на 6 години: “Показва ми с какви цветове да рисувам."

"Какво още ти харесва?"

Даяна Бориславова, на 6 години: Ами, че има различни цветове.”

Понякога децата имат нужда само от малко повече увереност, за да разкрият неподозирани възможности. Ето в това досега не е имала провал - успява да разпали въображението и на най-стеснителните. Тайната е в индивидуалния подход към всяко.

Евелина Николова: “Като зададеш малко въпроси за него самото и за неговата личност, то започва да се отпуска малко по малко и да ти има лично на теб доверие, започва да се отпуска към теб, да се забавлява.”

Като главно свое оръжие Евелина определя усмивката. А по въпроса дали всекидневният досег със света на приказките може да се превърне в проза и рутина, е категорична:

Евелина Николова: “Напротив, животът ти става приказка... правиш деня на децата по-хубав, превръщаш деня им в приказка и така твоят ден става по-щастлив.”

Когато си щастлив с това, което правиш, то непременно е добро и кара и другите да правят добро, смята Евелина. И определя себе си като човек, открил своето призвание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се намали корупционният риск при работата с медицински изделия?
Как да се намали корупционният риск при работата с медицински изделия?
Рекорд в германската политика: Ще има 709 депутати в новия Бундестаг
Рекорд в германската политика: Ще има 709 депутати в новия Бундестаг