Младен Маринов: Все още няма решение кой да е новият главен секретар на МВР

Вземането на решение за нов главен секретар на МВР ще стане след като премиерът се завърне в страната. Има много професионалисти, но конкретно име нямам - това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Пазарджик, където откри обновената сграда на Областната дирекция на МВР.

от БНТ
13:26, 25.09.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

По думите му в момента заместник-главният секретар изпълнява длъжността и министерството работи в пълен обем.

Младен Маринов, министърът на вътрешните работи: Не мога да говоря неща, за които не е взето окончателно решение. Предпочитам да коментирам неща, които са решени. Към момента заместник-главният секретар по закон изпълнява длъжността главен секретар. Така, че няма проблем. Министерството работи в пълен обем.

Министърът на вътрешните работи откри обновената сграда на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Проектът за ремонтирането ѝ е на Община Пазарджик и се финансира от ОП "Региони в растеж". В обновяването на сградата са вложени близо 1 700 000 лева.

Министър Маринов благодари на кмета на Пазарджик Тодор Попов за това, че е извел като приоритет санирането на сградата и подчерта, че всеки обществен ресурс, вложен в сигурност, не е загубен и възвръща многократно стойността си. Той увери, че като министър на вътрешните работи ще продължи да работи за подобряване на условията на труд и на материално - техническото обезпечаване. Полицаите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а това е свързано с добра екипировка, автомобили и въоръжение. Само тогава може да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани, каза министърът. Маринов пожела на служителите да работят в името на обществото и да се гордеят с това, че са избрали да бъдат полицаи.

Министърът на вътрешните работи съобщи също, че през изтеклото денонощие поради усложнената метеорологична обстановка са постъпили около 320 сигнала за пожари и още 120 - за материални щети вследствие на силния вятър. По всички е реагирано незабавно, увери Маринов. Според него основна причина за инцидентите е това, че силните ветрове са причинили къси съединения в електропреносната мрежа и огънят се пренесъл.

Младен Маринов поздрави столичната полиция за проявен професионализъм при задържането на Георги Воденичаров - Кико. По думите на министъра той е един от емблематичните автокрадци, който формирал основно оперативната обстановка по линия на противозаконното отнемане на автомобили. Задържаният имал множество висящи дела, но Маринов не уточни техния брой.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Около 400 мигранти бяха преместени от пренаселен лагер на остров Лесбос
Около 400 мигранти бяха преместени от пренаселен лагер на остров Лесбос
БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ
БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ