Младен Маринов: Продължаваме да не сме толерантни на пътя

Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на катастрофи. В храмовете в цялата страна има служби. В катедралния храм "Св. Александър Невски" се отслужи панихида.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:34, 17.11.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Статистиката остава черна, особено на фона на октомври, когато имаше много тежки катастрофи. Това коментира вътрешният министър Младен Маринов.

От началото на тази година загиналите при пътни инциденти са повече от 540, а над 7 400 са ранени. За последните 5 години загубилите живота след катастрофи са над 3200, а ранените над 42 000. Според статистиката на МВР броят на загиналите у нас не расте, но и не намалява.

В световен мащаб всяка година при катастрофи живота си губят над 1,3 млн. души, а над 50 млн. са ранените.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: За съжаление тази година, въпреки всички усилия, не можем да се похвалим със сериозно намаление, напротив октомври месец го отчетохме като един много тежък месец по отношение на пътната безопасност. Имаше много пътно-транспортни произшествия на различни места, някои от тях много загинали. Общият извод е, че продължаваме да не сме толерантни на пътя, да не мислим за себе си, за семействата си и да не съобразяваме скоростта с пътните условия.

Още веднъж от министерството напомниха, че именно шофьорите са тези, които трябва да обръщат внимание на околната среда и да мислят не само за своя собствен живот, но и за този на своите близки и на останалите хора.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП анализира резултатите от местния вот
БСП анализира резултатите от местния вот
Как да пазим домашните си любимци през зимата?
Как да пазим домашните си любимци през зимата?