НОВИНИ

Млади предприемачи обменят идеи във Варна

Стартъп уикенд в Техническия университет във Варна. Повече от 120 участници ще се включат, а най-добрите бизнес идеи, представени по време на форума, може да получат финансиране от инвеститори от цял свят.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
08:42, 26.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В рамките на 54 часа всички участници ще могат да представят бизнес идеите си, да открият подходящите хора, с които да сформират екип и да ги презентират пред специално подбрано жури - експерти в сферата на дигиталните технологии, финансите и предприемачеството.

Ренета Куцарова, организатор: Първият победител от Стартъп уикенд във Варна е спечелил финансиране от Силициевата долина, тоест има големи шансове за развитие сред участниците, което дава една страхотна възможност за колаборация както за нас, така и за чужбина и за това да се избегне стереотипа, че в България нещата не могат да се случат, а напротив - трябва ни поле за изява.

А за да стимулират участниците да са още по-креативни, тази година организаторите са избрали да внесат малко цвят в работната им среда.

Делян Тодоров - ToltecSeed, визуален артист: Имам идеи за бизнес със социална отговорност и исках да помогна да се случи по най-добрия начин това събитие. Човек като е поставен в една определена среда, реагира по съответен начин. Ако средата е по-красива, а не толкова сива и едноцветна, той си отключва по-добре възможностите според мен.

Делян Тодоров разказва, че заедно с графити артиста Noise са изписали на паната, които ще освежат работното пространство, едни от любимите им думи, които ги мотивират да не се отказват пред трудностите. Нещо необходимо и за участниците в СтартЪп уикенда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на екологичната храна в Садово
Фестивал на екологичната храна в Садово
Русия иска да бъде гарантиран суверенитетът на Северна Корея
Русия иска да бъде гарантиран суверенитетът на Северна Корея