НОВИНИ

Момче от Банско се готви за Световните игри за хора с интелектуални затруднения

България отново ще има свои представители на Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения, които ще се проведат от 8 до 21 март в Обединените арабски емирства. В състезанията по лека атлетика ще участва и 18-годишният Иван Везюв от Дневен център Здравец в град Банско.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
21:15, 28.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Иван разказа, че обича да тича, има силен дух и желание за победа. Надява се като участник в Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения в Абу Даби да срещне много приятели.

Иван Везюв: Ще участвам за първи път в олимпиадата и се надявам да спечеля. На първо или второ място, но ще се постарая колкото мога.

С подготовката на Иван се заема треньорът Георги Кавръков. В продължение на половин година двамата полагат сериозни усилия в заниманията по лека атлетика .

Георги Кавръков - треньор: Занимаваме се с най-лесните неща, основно тичането, координацията между ръцете и краката и постепенно започнахме да наблягаме на нисък старт, бягане спринтово.

Воден от любовта си към спорта, Иван ще може да се докосне до един нов свят. .

Райна Зайкова - началник отдел „Хуманитарни дейности" - община Банско: Това е социалният контакт, който те ще имат възможност да осъществят с други деца и младежи с техните потребности.

В най- голямото спортно събитие за годината ще участват повече от 7000 атлети с интелектуални затруднения от цял свят в 24 вида спорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йенс Столтенберг пристигна в София
Йенс Столтенберг пристигна в София
Последно сбогом със собственика на агенция Фокус Красимир Узунов
Последно сбогом със собственика на агенция "Фокус" Красимир Узунов