НОВИНИ

Задържаха заподозрян за убийството на таксиметровия шофьор от Разград

Убийство на таксиметров шофьор от Разград. Има задържан, съобщи за БНТ окръжният прокурор. Жертвата, мъж на 63 години, е намерена на пътя между Разград и село Дянково. Версиите са различни, но досега няма следи от грабеж.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
20:43, 28.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Охранителна камера на магазин е заснела предполагаемия убиец на таксиметровия шофьор. По неофициална информация, той е около 25-30-годишен мъж, който леко накуцва, разбира и говори турски език. Разследването е установило, че шофьорът на таксито е качил мъж от автогарата в Разград, който поискал да бъде закаран до село Дянково. Предполагаемият убиец бил забелязан от жена, която спряла колата си, за да попита дали е станал пътен инцидент и дали може да помогне. Тогава мъжът помолил да бъде закаран до Разград.

Тихомир Тодоров-окръжен прокурор на Разград: Убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва. Ако някой го разпознае, да се обади в полицията.
;

Криминалистите днес претърсиха широк периметър около произшествието, за да открият ножа, с който е убит шофьорът, но без резултат. Успяха да намерят таблета на водача и да свалят от колата биологичен материал за ДНК-анализ. Колеги на убития шофьор споделиха, че са притеснени за живота си след тежкото престъпление. Казват, че добре са го познавали.

Неделчо Георгиев- таксиметров шофьор: Работи само нощем. По принцип не ги качваме, когато усетим заплаха. То и по закон е така - можем да отказваме превоз, но не винаги можеш да прецениш точно.

Колеги на жертвата коментираха, че часове преди убийството 63-годишният таксиметров шофьор е празнувал рождения си ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно сбогом със собственика на агенция Фокус Красимир Узунов
Последно сбогом със собственика на агенция "Фокус" Красимир Узунов
БЧК и Гвардейската част организираха поклонение пред Докторския паметник в София
БЧК и Гвардейската част организираха поклонение пред Докторския паметник в София