НОВИНИ

Монголия започва производство на българско кисело мляко

Зеленчукопроизводството и животновъдството са основните сфери, в които предстои да си партнират област Русе и монголската провинция Баянхонгор. Това стана ясно по време на днешната среща между областния управител Галин Григоров, първия съветник на посланика на Монголия в София Бямбадорж Болдбаатар, както и почетния консул на Монголия д-р Камен Милков.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
17:39, 03.02.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
монголия започва производство българско кисело мляко

В тази връзка беше коментирана идеята български фирми да подпомогнат изграждането на нови оранжерии, консервени предприятия и специализирани хладилни помещения за съхраняване на продукцията.

Предвижда се и стартиране на производство на българско кисело мляко в Баянхогор, като първоначално то ще бъде използвано за нуждите на детски градини, училища и болници.

Още в началото на следващата седмица предстои въвеждането в експлоатация на първата по рода си инсталация за пастьоризиран яйчен меланж в монголската столица Улан Батор. Инвестицията се осъществява благодарение на техническите решения на русенска фирма и активното съдействие на д-р Милков.

Туризмът също е сред приоритетните сфери на развитие. За да бъдат обсъдени предстоящите стъпки в тази сфера се очаква през месец март да се проведе среща между областния управител Галин Григоров и губернатора на провинция Баянхогор.

Меморандум за сътрудничество между двете области беше подписан през октомври 2018-а година. От тогава до сега се е реализирал обмен на медицински специалисти между УМАБЛ „Медика – Русе“ и Университета по традиционна медицина в Улан Батор, а също така е била предоставена и техническа помощ от наша страна в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха трима за отвличане и побой на мъж в Русе
Задържаха трима за отвличане и побой на мъж в Русе
Пътен инцидент с кола на НСО в Пловдив
Пътен инцидент с кола на НСО в Пловдив