НОВИНИ

МОСВ започва преговори с "Юлен" за промяна на договора

Правителството възлага на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с „Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния договор.

Александър Марков
от Александър Марков
12:55, 05.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
мосв започва преговори юлен промяна договора

Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите да предприеме действия за изпълнение на предложенията на Главния прокурор на Република България за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост - част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“.

С решението се възлага мандат на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с концесионера „Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния договор при спазване на действащото законодателство, като се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България.

След постигането на взаимно приемливо решение, министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет проект на решение за даване на съгласие за изменение и допълнение на концесионния договор в съответствие със Закона за концесиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията
България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията
Украйна готви санкции срещу Русия заради пленените моряци
Украйна готви санкции срещу Русия заради пленените моряци