НОВИНИ

МВР: Имаме заложник сред похитители (ОБЗОР)

Повече от 36 часа след изчезването на 25-годишния Адриян Златков специален екип от прокурори и полицаи разследва случая, в опит да бъде открит младия мъж. МВР не потвърждава, но и не отрича той да е отвлечен, но главният секретар на ведомството Младен Маринов заяви, че в случая става дума за "заложник сред похитители".

Александър Марков
от Александър Марков Светлозара Казася
20:04, 31.08.2017
Чете се за: 01:39 мин.
У нас

Не е ясно дали похитителите на мъжа са се свързали със семейството му и дали е искан откуп. Вътрешният министър Валентин Радев помоли медиите на този етап да не искат повече информация, тъй като това би навредило на Адриян. Според главния прокурор Сотир Цацаров няма възраждане на групата на "Наглите", която нашумя преди години с поредица от жестоки отвличания.

Въпреки че официално МВР не потвърждава версията отвличане, разследващите работят в тази посока. Разследват се бизнес взаимоотношенията на бащата Тони Златков, както и евентуални лични конфликти на Адриан, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Спецификата на този вид престъпление, тъй като реално ние имаме заложник сред похитителите, изисква да има хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство по отношение фазите и резултати в разследването. Така че информация по отношение на разследването няма да бъде давана с оглед първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения.

Експерти от Института по психология работят със семейството на Адриaн. Специален екип от прокурор и директори на дирекции в МВР работят денонощно по случая.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Към момента не можем да изключим нито една версия. Нямаме преки свидетели за насилствени действия спрямо изчезналия, така че работим по всички версии, свързани с изчезването, както по отношение на отвличане, свързано с бизнес делата на родителите, така и по отношение на лични взаимоотношения, както на изчезналия, така и на семейството.

Вътрешният министър Валентин Радев призова медиите да не искат повече информация, тъй като това би застрашило разследването.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Моля ви, конкретно по тоя случай, повече информация нито да търсите от нас, ако имаме ние ще споделим чрез прокуратурата също, но това, което ние си говорим с вас, аз слушах главния секретар, и четири неща си извадих от това, ако съм на другата страна. Кой, където, каквато информация има, да я сподели с органите на МВР.

И според главния секретар, и според главния прокурор Сотир Цацаров няма нова група "Наглите".

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Към момента нямаме такава информация, имало е случаи на заплахи, работено е по отделни случаи, но нямаме информация за структурирана, действаща група. Както виждате, така няма и проявления в пространството.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Това е тежко криминално престъпление. Няма общество, което е застраховано от такива престъпления, но нека да дадем възможност на хората, които в момента работят по разследването, да си свършат работата, вместо да се правят или да се използва случая за, не дай Боже, политически обобщения или, не дай Боже, спекулативни твърдения, които, общо взето, по никакъв начин няма да допринесат за работата на хората, които не са спали цяла нощ и, разбира се, за живота на родителите и роднините в семейството.

Все още няма информация похитители да са се свързали със семейството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предотвратиха терористични нападения в Русия
Предотвратиха терористични нападения в Русия
Без дом след пожара в Ощава
Без дом след пожара в Ощава