НОВИНИ

МВР откри тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов

По данни на полицията той се е самоубил в къща в село Луково. Очаква се ДНК експертиза да установи самоличността му. Полицията смята, че Ангелов е извършителят на шестте убийства, а прокуратурата му повдигна задочно обвинение. В късния следобед днес главният секретар на МВР Младен Маринов даде извънредна пресконференция.Вижте прякото включване на Альоша Шаламанов и обзора на Мария Чернева.

Мария Чернева
от Мария Чернева Альоша Шаламанов
20:13, 07.01.2018
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

На 500 метра от вилата, в която Росен Ангелов незаконно е пребивавал последно, в стара и изоставена постройка с разбити прозорци, полицията открива труп на мъж с пистолет в ръка.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: На пръв поглед, тъй като огледът тепърва започва, се вижда, че има огнестрелна рана в областта на слепоочието. Към момента не можем да кажем обаче период кога е настъпила смъртта. По описание, по дрехите, които са намерени там на място, можем да предполагаме, че това е лицето, което издирваме, но това ще бъде потвърдено със съответните експертизи, които трябва да докажат по несъмнен начин, че това е лицето Росен Ангелов.

Макар и близко да последното местоположение на Росен Ангелов, до този момент полицаите не са претърсвали изоставената къща. И нищо не подсказвало, че може да е там. Районът в пресечена местност, в която има около 500 необитаеми къщи, е претърсван методично, разделен на квадрати. Днес просто дошъл редът на тази постройка.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Целта на операцията беше да гарантираме сигурността на гражданите, да блокираме по-голям район, да бъде притиснат да няма възможност да се придвижва свободно.

Все още не може да се каже дали пистолетът, с който вероятно се е самоубил Росен Ангелов, е същият, с който са били убити шестте жертви. Според главния секретар на МВР става дума за пистолет берета. По случая със вероятното самоубийство, ще се води отделно досъдебно производство.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Разследването по шесторното убийство продължава. Когато се установи, че това е лицето Росен Ангелов и се установи неговата съпричастност и на оръжието, евентуално, което там ще бъде изследвано към убийството, има процедура, по която те ще се приобщят към разследването за убийството.

БНТ: А нещо ново по мотивите на убиеца?

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Работим и в тази посока, разпитваме хора, които са го познавали и могат да дадат описание на неговото поведение и начин на живот, има иззети компютър, който той е ползвал.

Разследващите са установили, че последно Росен Ангелов е работил като общ работник в строителството и в автосервиз, занимавал се е с железария. Все още се работи по различни версии, по които са назначени съответните експертизи, но за сега данните, говорят само за един извършител на шесторното убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха обновената църква Свети Стефан в Истанбул
Откриха обновената църква "Свети Стефан" в Истанбул
Ново изискване притеснява лични лекари и стоматолози
Ново изискване притеснява лични лекари и стоматолози