НОВИНИ

МВР представи листовки за шофьорите със съвети срещу мигранти

Министерство на вътрешните работи и Асоциацията за международни превози АЕБ ТРИ започнаха разпространение на листовки срещу нелегалните мигранти. Те са с указания към шофьорите на тирове - на български, английски и турски език.

bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 29.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Целта на кампанията е шофьорите да бъдат запознати с начините за предпазване на камионите им от тайно проникване на мигранти в тях. Отпечатани са половин милион флаера, обяви главният секретар на МВР Георги Костов, които вече се раздават на граничните пунктове у нас. Чрез листовките на водачите се напомня да бъдат бдителни, да наблюдават товаренето, както и да подсигуряват със заключващи механизми и пломби превозните си средства.

Главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР: Случаите, при които сме заловили незаконно проникнали в страната на вход и на изход, са над 300. От тях немалка част са проникнали в каросериите на товарните автомобили без знанието на водачите. Този риск би могъл да бъде минимизиран, ако водачите са информирани и ако спазват предписанията във флаерите, които са разработени от колегите.
Инж. Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ: Това е още по-наложително, като се има предвид и нападението, което беше извършено на Коледния пазар в Берлин на полския автомобил, шофьорът беше убит и автомобилът - превзет от терорист. Знаете за последиците.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата проверява случая с българско оръжие в Сирия
Прокуратурата проверява случая с българско оръжие в Сирия
Два кораба са заседнали край Белене
Два кораба са заседнали край Белене