НОВИНИ

МВР проведе учение в района на Националния дворец на културата

Служители на СДВР проведоха тази вечер планирано учение около района на НДК. Обучението е във връзка с европредседатетелсвото ни, което ще продължи шест месеца.

мвр проведе учение района националния дворец културата
bnt avatar logo
от БНТ
23:35, 04.01.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Делегатите, които ще присъстват на срещите в София, вече са обучени как до реагират при евентуална заплаха за сигурността им. Тече повторно обучение и на персонала на НДК, на различните видове служби - медицинските, пожарните и полицейските екипи, както и на спецчастите, обяви старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. В рамките на учението беше извършена евакуация на делегати от сградата до колите им след пожар и забравен пакет.

ст. комисар Антон Златанов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: Проведохме различни видове ситуации заедно с колеги от пожарната, Отряда за борба с тероризма, от Столична община, от НДК ,така че да сме максимално подготвени при възникването на различни ситуации. Сценариите за тази вечер са пожар и наличие на изоставен пакет в НДК. Основната ни цел при председадателството е да не допускаме излишно претоварване на града.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на млади артисти се проведе в София
Изложба на млади артисти се проведе в София
Ислямска държава пое отговорност за самоубийствен атентат тази вечер в Кабул
Ислямска държава пое отговорност за самоубийствен атентат тази вечер в Кабул