НОВИНИ

МВР разследва сигнал за полицейско насилие над 17-годишно момче

17-годишно момче е било подложено на полицейско насилие в Сандански, заяви пред медиите депутатът от БСП Антон Кутев. Според него младежът има над 20 рани, за които има извадено медицинско свидетелство. От МВР обясниха, че става дума за задържане на момче с арогантно поведение. Дали е имало насилие ще покаже назначената проверка.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:16, 27.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Според Антон Кутев, в петък в Сандански четирима младежи на възраст между 13 и 17 години, влезли в конфликт с шофьор от града.

Антон Кутев - БСП: Човекът, с когото се скарват тези деца, се оказва цивилен полицай, който в това време не е на работа. След около 5 минути пристигат три полицейски коли и пребиват доста здраво едното от децата. Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой.

От МВР потвърдиха, че в петък полицейски служител забелязал в центъра на Сандански група момчета, които се държали предизвикателно и нарушавали обществения ред. Извикал на място патрул. Оказало се, че момчетата са част от националния отбор по джудо.

Георги Арабаджиев- зам.-главен секретар на МВР: При проверката се оказва, че някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността и ползване, държане и разпространение на наркотични вещества.

При проверката обаче възникнало напрежение:

Георги Арабаджиев - зам.-главен секретар на МВР: Едно от лицата продължава с агресивното си поведение и не се подчинява на разпорежданията на полицейския орган. В резултат, на което той е задържан и отведен в Районното управление в град Сандански.

На разпита е присъствал служител на Детска педагогическа стая. Случаят е докладван на прокуратурата, откъдето наложили санкция на младежа за дребно хулиганство. В момента тече вътрешна проверка на МВР по случая, която да установи дали полицаите са превишили правата си. Разпитват се и свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов предлага да се възстанови Министерството на българите в чужбина
Каракачанов предлага да се възстанови Министерството на българите в чужбина
Заплатите на жените у нас са по-ниски с 14% от тези на мъжете
Заплатите на жените у нас са по-ниски с 14% от тези на мъжете