САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Сменяме гумите на колата до 15 ноември - глобата после е 50 лв.

Акция "Зима'' започва от утре в цялата страна. От СДВР са категорични, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та. Органите на реда се аргументират с със статистиката за последните 9 месеца, която показва, че 405 човека са станали жертви на катастрофи по пътищата.

Николай Минков
от Николай Минков
12:20, 31.10.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Главен инспектор Росен Рапчев обясни, че акция "Зима" ще бъде проведена на три етапа - първият за безопасност на пътни превозни средства като велосипеди, такива с животинска тяга, както и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е за пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лв водачите, чиито гуми на превозни средства са с протектор, по-малък от 4 мм. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизправни спирачни системи обаче, санкциите могат да достигнат до 500 лв.

От полицията съобщиха още, че тази година са заделени 60 млн. лв. за зимно почистване, а фирмите все още набавят нужните инертни материали.

И още - от АПИ планират до края на ноември да спрат основните ремонти по магистралите. Проблем на този етап има на АМ "Хемус" с едната тръба на тунел "Витиня" и има вероятност ремонтът да продължи и през настоящия месец.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Общинските съветници от Ветово блокираха пътя Русе-Варна
Общинските съветници от Ветово блокираха пътя Русе-Варна
Румен Радев: Акции много, но присъди малко в България
Румен Радев: Акции много, но присъди малко в България