НОВИНИ

Парламентът започна работа с час закъснение от трети опит за кворум

Със закъснение започна днешният парламентарен ден. Близо час по-късно от обикновено и едва от третия опит депутатите събраха кворум, за да започнат работа. Само 111 от необходимите 121 депутати за започване на работа се регистрираха от първия опит. Последва десетминутна почивка, след която се регистрираха 116 народни представители. Едва от третия опит беше осигурен кворум от 121 депутати, като интересна подробност е, че последният регистриран беше независимият депутат Спас Панчев, който в началото на лятото беше изключен от ПГ на "БСП за България".

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:06, 31.10.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Загубихме 1 час. Но питайте "защо". Защото тези, които настояват да се приемат бързо закони... Включително сме поели ангажимент към майките знаете. Защото всичкото това влиза в един график. Загубиха един час на Парламента. Ще го прежалим този 1 час. Но и хората нека да гледат. Да видят кой работи, кой не работи.

Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Майките на деца с увреждания още са навън. Тази палатка ни напомня, че още не сме свършили работата си. Единственото, което се случи за последните месеци е, че те добавиха още едно свое искане: оставката на Валери Симеонов. Ние се солидаризираме с това искане и няма да се регистрираме в НС докато не получим оставката на Валери Симеонов. - Съгласувахте ли действията си с ДПС? - Не, не сме съгласували действията си с ДПС. Това е решение, което взехме на парламентарна група снощи и ние няма да се регистрираме в началото на нито едно заседание докато г-н Симеонов е вицепремиер.

Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС: Мнозинството да си осигуряв кворума. Така каза г-н Борисов преди 4 години.

Спас Панчев - независим депутат: Задачата на депуатите е да работят, а не да стоят извън пленарната зала и аз считам, че е нормално всеки един народен представител за това, за което българските избиратели са го избрали да върши като работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Акции много, но присъди малко в България
Румен Радев: Акции много, но присъди малко в България
БАН е срещу излизането на НИМХ от Академията с цялото му имущество
БАН е срещу излизането на НИМХ от Академията с цялото му имущество