НОВИНИ

Парламентът отхвърли искане на БСП за изслушване на Валери Симеонов

Парламентът отхвърли искане на БСП за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов относно изказването му по отношение на протестиращите майки на деца с увреждания.

парламентът отхвърли искане бсп изслушване валери симеонов
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 24.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Валери Жаблянов от левицата заяви, че в Конституцията е записано, че семейството и децата са под закрила на държавата, а в редица международни документи майчинството е провъзгласено за основна ценност.

Независимо от контекста на изказването, подредбата на думите и запетайките, цялото българско общество остана с горчивото впечатление, че г-н Симеонов намери необходимо от поста, който заема, да квалифицира майчинството като инструмент за изнудване на държавата, заяви Жаблянов. Скандалът е нечуван и настояваме г-н Симеонов да пристигне в залата и да даде обяснение, допълни той.

Борис Ячев от ОП направи обратно предложение с мотива, че в петък ще бъдат разгледани два социални законопроекта, които ще решат проблемите на хората с увреждания.

Йордан Цонев от ДПС също заяви, че не желае изслушване на вицепремиера в парламента. Когато законодателната власт прави искане за изслушване на човек от изпълнителната власт, това става в ситуации с кризи в политики, но когато става въпрос за липса на морал и цинизъм на един човек, няма какво този човек да бъде слушан тука, подчерта Цонев.

Групата на ДПС е категорично против този човек да идва тук и да ни каже какво е искал да каже, посочи депутатът. Това, което искал да каже, е срам и позор за цялата страна, коментира Цонев. Ако приемете това изслушване, ДПС няма да остане в залата и няма да унижаваме избирателите си да слушаме един циник, каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови идеи и стари рани в Южен Тирол
Нови идеи и стари рани в Южен Тирол
Осъдиха на 12 години затвор изнудвач в Германия
Осъдиха на 12 години затвор изнудвач в Германия