НОВИНИ

МВР: Владимир Пелов е убит с три куршума

Застреляният в Ботевград мъж е избягалият затворник Владимир Пелов, потвърдиха официално от прокуратурата и МВР. Убийството стана късно снощи в центъра на Ботевград. Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев, който е в "Пирогов" в тежко състояние.

bnt avatar logo
от Т. Ставрева, Я.Симов
10:18, 06.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Предполага се, че Пелов се е предвижил по коритото на реката. Другият участник в престрелката Марио Панчев живее в близост до мястото на инцидента. Намерени са три огнестрелни оръжия.

Наталия Николова, окръжен прокурор на София: Категорично починалият на място е лицето Владимир Пелов, което беше доказано с дактилоскопна експертиза рано тази сутрин. При допълнителния оглед са намерени 7 гилзи, както вече посочих, разпитани са свидетели близки на починалия, а също така и лица, които са откарали пострадалия до болницата в Ботевград.
Ст. комисар Гeорги Григоров - директор на ОДМВР София: Имахме оперативна информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград. Всеки сигнал, който сме получавали, е проверяван. Пелов не се е придвижвал свободно. Той се е движил с изменен външен вид - маскиран. И както предполагаме, снощи се е движил по коритото на реката. Коритото на реката е тъмно, не е осветено и е обрасло в храсти и има голяма вероятност той да е излязъл от коритото на реката.

Ето какво споделиха и жители на Ботевград:

- Бяхте ли чували, че Пелов е тук в района? Полицията го издирва от април.

Стоянка Василева: По телевизията чух нещо, при болницата преди няколко дни, иначе оттогава не съм чула и сега сутринта чух, че е убит при престрелка и някакъв друг мъж е ранен.

Атанас Стоицов: Разбрахме, че някакво убийство е станало, ежедневието на България.

- Наблизо ли живеете?

- Долу сме съседи с този човек, който казват, че е убит, ама дали е той, дали не е?

- Владимир Пелов?

- Да...










Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законът и ние: 9 нови електронни услуги в Имотния регистър
"Законът и ние": 9 нови електронни услуги в Имотния регистър
Млад мъж се самоуби на автомивка в Благоевград
Млад мъж се самоуби на автомивка в Благоевград