НОВИНИ

МВР засилва контрола по пътищата за празниците

МВР засилва контрола по пътищата за предстоящите почивни дни. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, изрядни документи и употреба на алкохол и наркотици.Вижте повече в Сутрешния блок на БНТ от главен инспектор Илия Георгиев.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:58, 05.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Създадена е необходимата организация от КАТ, която ще подпомогне натоварения трафик, който се очаква днес и през последния ден от почивните дни. На изходните точки на големите градове още този следобед ще има екипи на КАТ, които ще подпомагат и контролират трафика, заяви за Сутрешния блок на БНТ главен инспектор Илия Георгиев.

По време на почивните дни ще бъдат правени проверки за употреба на алкохол от водачите и ще има засилен контрол за максималната скорост за движение. Ще се проверяват и мотоциклетистите.

Силите на КАТ ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите, но също така ще се извършват проверки по малките населени места.

По отношение на електрическите тротинетки главен инспектор Георгиев заяви, че се полагат усилия за регламентиране на движението им. Работи се по въпроса да бъде регламентирано къде да се движат. Към момента действащите правила за тези превозни средства са както за всички участници в движението. Георгиев призова тези, които използват електрически тротинетки да слагат каски и да бъдат достатъчно видими за всички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът гледа мерките срещу заподозрените за убийството от Негован
Съдът гледа мерките срещу заподозрените за убийството от Негован
Евакуираните при пожара в Бухово все още не могат да се върнат по домовете си
Евакуираните при пожара в Бухово все още не могат да се върнат по домовете си