НОВИНИ

Мъж е тежко ранен след стрелба в Ботевград

39-годишен мъж от Ботевград беше прострелян с няколко куршума тази нощ пред казино в града. Веселин Василев, по прякор Дебелия, е транспортиран в болница "Света Анна" в София в тежко състояние. От сутринта в града има засилено присъствие на жандармерия. На този етап от полицията не дават официална информация по случая.

bnt avatar logo
от Димитрина Стамболова
09:23, 04.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Покушението е станало на паркинг зад жилищен блок на един от главните булеварди в Ботевград. Пострадалият работи от няколко месеца като охрана в игрална зала, която се намира на партера на блока. Снощи малко след 2 часа той си е тръгнал от работа. А стрелецът го е причакал на паркинга.

За простреляният няма данни за криминални прояви за последните няколко години, казаха от полицията. Негови близки казаха, че не знаят, защо е стреляно по Веселин.

Асен Василев, брат: Моят брат е много стабилен, кварталът го знае, не се занимава с наркотици, не се занимава с проституция и нещо незаконно. Взима 600 лева и си гледа децата.

- Чистят ни квартала един по един. Първо тия, които са по-възможни, ние останалите сме като риби.

Васко Михайлов: Война Трябва да зададен въпроса на полицията. Някой трепе хората. Ако ине започнем така. Какво ще стане? Война?

От началото на годината в Ботевград по идентичен начин - причакани в тъмното, бяха застреляни трима мъже от ромски произход. До момента няма задържани и осъдени. Хората от блока, в който се намира игралната зала, твърдят, че често стават свидетели на побоища и скандали.

Иван Йотов: Аз като се мръкне не излизам, защото ме е шубе.

Живеещите в блока многократно са внасяли подписка до общината за премахване на игралната зала, но резултат няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция блокира Twitter и WhatsApp
Турция блокира Twitter и WhatsApp
Земетресение от 4.4 по Рихтер в Албания
Земетресение от 4.4 по Рихтер в Албания