НОВИНИ

Мъж от Ново село дарява къщата си на пострадали от Хитрино

64-годишен мъж от Велико Търново е готов да предостави безвъзмездно къщата си за останали без дом след трагедията в Хитрино. Имотът му се намира в търновското Ново село и веднага може да приеме някои от пострадалите. Мъжът е категоричен, че домът е отворен за колкото е необходимо време, като не иска отплата за доброто си дело.

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 15.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Стефан Цонев е бивш офицер, пенсионер от няколко години. Къщата му в Ново село останала като наследство от дядо му, но е необитаема, тъй като от години той страда от бъбречна недостатъчност и през ден се налага да се подлага на хемодиализа във Велико Търново. За това и когато разбрал за трагедията в Хитрино, решил временно да я предостъпи на някое от пострадалите семейства.

Стефан Цонев: "Чисто и просто искам да помогна на едно бедстващо младо семейство с детенце примерно, да дойдат тук в Ново село да се устроят и да живеят докато станат техните къщички готови!"

В къщата на възрастния мъж има всички необходими битови условия за живот, така че е в нея веднага могат да заживеят хора.

Стефан Цонев: "На два етажа е, всички стаи са обзаведени, във всички стаи има спални, телевизори. Печка има, пералня, водоснабдена е".

Община Велико Търново беше първата, която поде благотворителна кампания за пострадалите в Хитрино. А първите събрани консумативи вече отпътуваха към селото.

Даниел Панов - кмет община Велико Търново: "Действително се отзоваха много фирми. Благодаря и на гражданите, които се отзовават и в момента на тази благотворителна кампания, която стартира още в събота".

Благотворителната кампания продължава и в момента, така че всеки, който има желание, може да дари в сградата на община Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи с увреждания придобиват професионални умения
Младежи с увреждания придобиват професионални умения
Закриха едно от най-старите урологични отделения в София
Закриха едно от най-старите урологични отделения в София