НОВИНИ

Млад мъж от Видин спаси възрастна жена от удавяне

Видинчанин спаси възрастна жена от удавяне. Ивайло Борисов, който светкавично се намесил, за да помогне, е обучен за воден спасител. Казва, че на няколко пъти му се е налагало да реагира в подобни ситуации.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
10:40, 24.03.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Ивайло Борисов, който работи в сградата на пристанището във Видин, бил край понтон на брега на Дунав, когато станал инцидентът.

Ивайло Борисов: Забелязах, че силует на човек пада във водата, скача или пада, не мога да кажа. Обърнах внимание, видях, че човекът се държи над водата, в първите 10-20 секунди никаква реакция.

В началото не се изненадал, защото преди дни видял тийнейджъри да се къпят в студените води на Дунав, но веднага реагирал, когато чул вик за помощ.

Ивайло Борисов: Тогава обърнах по-сериозно внимание и видях, че е жена.

Иво Начев, колега на Ивайло: Колегата извика: дай бързо въже… гледахме да помогнем по някакъв начин и каквото можем да направим.

Ивайло Борисов: Изтичах до нея, но тя вече се беше отдалечила от стълбичките, които се намираха там и започнах да хвърлям към нея с цел да хване въжето и да я издърпам.

Ивайло Борисов е преминал обучение за спасител и бил готов, ако се наложи сам да се хвърли във водата. След няколко минути усилия, жената успяла да хване въжето и той я издърпал до стълбите на стената на кея.

Ивайло Борисов: Каза ми, че много съжалява, че ни е притеснила и аз я попитах: „Защо така направихте? Какво стана? Паднахте ли?". „Не, аз скочих", буквалните приказки „дотегнало от живота. Но явно студената вода и самата обстановка е надделяла с жаждата за живот.

;

62-годишната жена е откарана с линейка на спешна помощ. За щастие сериозни последствия за нея няма. Това не е първият случай, в който Ивайло се жертва, за да спаси човешки живот.

Ивайло Борисов: Няколко пъти и всички и всички те са успешни, слава Богу. Пет случая съм имал, тя е пети.

Не смята, че e извършил нещо необичайно и дори не би се замислил, ако се наложи да помогне отново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма заплаха за сигурността на летището в София
Няма заплаха за сигурността на летището в София
По-малко жалби от пациенти в Кюстендилско
По-малко жалби от пациенти в Кюстендилско